- Hei, minä olen kokki ja ravintoloitsija Sikke Sumari. Italian matkallani pääsin salakuuntelemaan viereisen pöytäseurueen iäkkäiden rouvien keskustelua ja mukaani nappasin uuden salaisen reseptin. Tästä syntyi idea mitä herkullisimpaan annosateriasarjaan, jossa korostuu italialaisen kokkausperinteen pitkät juuret. Italia lautasella -sarja liittyy Saarioisten maukkaaseen tuoteperheeseen ja tarjoileekin nyt suomalaisiin keittiöihin häivähdyksen välimerellistä tuulahdusta.
   - Istuskelin Etelä-Italiassa Palermon kaupungissa pienessä vuoristokahvilassa viinilasiani pyöritellen. Algerian suunnalta puhaltava lempeä korkeapaine hyväili auringon suuntaan kohottuneita kasvojani. Pohjoisrinteen täyteläinen, tanniininen ja tumman kirsikkainen Rivetto Barolo Lazzarito viipyili uteliaan matkaajan makuhermoilla, kun hellyyttävien italialaisrouvien puheensorina keskeytti aromikkaan brunssini.
   - Iloisten rouvien äänekäs keskustelu kohdistui perinteisiin italialaisiin resepteihin. Vaikka kielitaitoni ei olekaan yhtä kattava kuin tietämykseni saapasmaan ruokakulttuurista, ehdin kuitenkin erottaa minullekin tuttuja, perinteisiä italialaiskeittiön helmiä: Canederli, Ossobuco ja Ribollita. Keskustelu kävi mitä kiivaammaksi ja mielenkiintoni heräsi todenteolla. Puheet Spaghetti alla carbonarasta sekä Burratan eri variaatioista saivat kokeneen kokin tekemään mielessään muistiinpanoja, mutta todellisen reseptipommin pudotti seurueen äänekkäin ja varmasti keittiössä kokenein italialaisrouva:

Fanculo le frattaglie di una cucina industriale con un sovrapprezzo insensato e un bicchiere di plastica!

- Kielimuuri tietysti piilotti taakseen annoksen herkät nyanssit, mutta ymmärsin kuitenkin vuosisatoja suvussa kulkeneen reseptin pääainesosat: teurasjäte, automatisoitu forssalainen teollisuuskeittiö, tuhannen litran peltinen mäskisaavi, ylihintainen ja ilmastoa kuormittava muovipakkaus sekä päälle ripaus tilliä. Kun lopputuloksena syntynyt tunnistamaton yrjövelli piilotetaan pahviin printatun kauniin kuvan taakse, niin ai että!
   - Tästä italialaishenkisestä oivalluksesta kehitimme Saarioisten kanssa uuden valmisaterian Suomen jo valmiiksi laadukkaille einesmarkkinoille. Maista sinäkin välimerellinen tuulahdus suoraan huulillasi, haukkaa pala aitoa ja perinteistä forssalaista keittiökulttuuria. Nyt ylihintaan maksalaatikko-osastolta!

- Italia lautasella - kuin napolilaisen isoäidin mikrossa lämmittämää!